4 grunde til at du skal sende dit barn på kostskole

Kostskoler har været en central del af Danmarks skolevæsen i lang tid, men de fleste ved ikke, hvad kostskoler er, hvad der karakteriserer dem, og hvorfor man skulle overveje sådan en skole frem for den offentligt finansierede uddannelse. Kostskoler er en undervurderet form for dannelse, fordi den lægger vægt på andre ting end den klassiske læringsform. Kostskoler har typisk stolte traditioner, mange tilbud og stærke voksne, som både kan hjælpe børnene på faglige og sociale planer. Her får du 4 grunde, som både forklarer noget om skoletypen og dens særskilte fordele:

  • Dit barn bliver selvstændigt: På kostskolen står dit barn alene. Uden mor og far står de over for en hverdag med lektier, fritid, venner og daglige rutiner. Det kan virke afskrækkende, men det kan faktisk lære dit barn om at klare sig selv – lære sine behov at kende og lære nye evner.
  • Respekt for autoriteter: dit barn er heldigvis ikke alene – hvert barn får tilknyttet en voksen, som kan hjælpe dem på vejen til at blive deres egen person. Det er voksne, som er der for dem ved behov og vil hjælpe dit barn med faglig og social stimulering.
  • Højere akademisk viden: Kostskoler vil gerne lære børnene, at det er vigtigt at gå i skole. Derfor lægger de vægt på det faglige og giver børnene den intellektuelle ballast og nødvendige evner til at prioritere skolearbejde ved give den det ekstra, det nogle gange kræver.
  • Bedre sociale færdigheder: sociale færdigheder er ikke noget, dit barn kan lære ved at efterligne sine forældre. Børnene optræder i en anden kontekst, hvor der er behov for nye evner. Dem kan dit barn nødt til selv at lære, og de evner kan det tilegne sig på en kostskole.