5 tips til dig, der skal hoste juleaften

Juleaften er en aften, der er fyldt med traditioner for mange, og hvis du står for at afholde festen, er det op til dig at finde ud af, hvilke traditioner, du vil føre videre.

Få styr på menuen

Det vigtigste til juleaften, udover at familien er samlet, er maden – Selvfølgelig! Få styr på hvordan du tilbereder alle dele af menuen, og køb det ind i god tid.

Undgå julestress

Lav en plan. Det lyder kedeligt, men det kan spare dig for store mængder stress, når juelaften nærmer sig. Find ud af, hvor lang tid hver ret skal have, og hvor lang du skal bruge på at pynte op.

Dæk bordet pænt

Når bordet skal dækkes og familien skal samles, skal der bruges rigtig meget service. Kontakt en festudlejning og lej tallerkner, glas og bestik nok til hele menuen og til servering af maden. Så slipper du for at købe nyt og samtidig sparer du på miljøet. Win-win!

Pynt træet, men vent med gaverne

Juletræet med sin pynt. Det er så flot at kigge på træet i løbet af juleaften, men det kan være et bøvl at komme omkring træet med alle dets gaver, og det kan være for fristende for de små at lade gaverne ligge til efter maden. Nyd juletræet alene og læg gaverne på, når det er tid til at danse om træet.

Uddeleger nogle af opgaverne

Juleaften er en krævende fest at holde, og der er mange forberedelser, og alt for lidt tid. Du kan uddelegere nogle af opgaverne til gæsterne, så I er fælles om at skabe en dejlig juleaften.