Bliv ansat i et Kranfirma og få hele verden som din arbejdsplads

Arbejd i ind- og udland

Når du er ansat i et kranfirma som kranfører, er ikke en dag ens. Du får mulighed for at få hele verden som din arbejdsplads med arbejdsopgaver i både indland såvel som udland. Du er oftest ansat i et privat firma, hvor arbejdet typisk foregår på diverse byggepladser, som både varetager kæmpestore byggerier og mindre byggerier. Derudover arbejder du oftest også på havne eller i lagerbygninger. Dit arbejde foregår også på vejene, hvor du også sørger for at transportere forskelligt slags gods. Derfor skal du som kranfører også have styr på køre- hviletid, korrekt lastning og planlægning.

Sådan bliver du kranfører

Det tager 3 år og 6 måneder at få uddannelsen som kranfører.  Uddannelsen veksler mellem skole og praktik, og den kan tages på flere af landets erhvervsskoler og kræver ikke andet end folkeskolens afgangseksamen. Inden du beslutter, om kranfører er et job for dig, så er det værd at nævne, at kranføreruddannelsen betegnes som en fordelsuddannelse, som betyder at der i fremtiden vil være mangel på uddannede kranfører. Derfor kan du netop have en fordel, hvis du tager kranføreruddannelsen, for så vil netop dine kompetencer være i høj kurs i fremtiden.

Løn under og efter uddannelse som kranfører

Under uddannelsen får du SU, når du er i skole og elevløn, når du er i praktik. Alt efter hvor gammel du er, når du starter på uddannelsen, så vil både din SU og elevløn variere. Hvis du er over 25 år, vil det være muligt at få voksen elevløn nemlig. Når uddannelsen er færdiggjort, og du skal ud i job, så får du i gennemsnittet 35.000 kr. om måneden. Din løn som kranfører kan dog også godt afhænge af hvilke kompetencer, du har fra tidligere arbejdserfaringer, som du trækker på i dit erhverv som kranfører.