Derfor skal du købe en brugt bil

Bilkøb – hvor skal man starte? Det kan være svært at gennemskue, hvor man får mest for pengene, når man taler om at købe en spritny bil, direkte fra fabrikken, eller en brugt bil. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men vi kommer her med 5 gode grunde til, hvorfor man skal købe brugte biler.

Derfor skal du købe din bil brugt

 1. Du sparer penge
  Den mest åbenlyse grund til at købe brugte biler er de penge, som du kan spare. At købe bil fra ny er dyrt for mange, og rækker budgettet ikke til den nyeste bil på markedet, er det oplagt at købe en brugt bil.

 2. Du kan få et populært bilmærke til lavere pris
  Udvalget blandt brugte biler er stort, og har du altid drømt om en Audi, Mercedes eller Alfa Romeo, så kan disse også findes til lavere priser.

 3. Taber mindre i værdi inden for kort tid
  Med tanke på gensalg af bilen så taber en brugt bil generelt mindre i værdi end en ny bil. Som tommelfingerregel taber biler 10% af sin værdi hvert år – så jo dyre og ældre bil, des mindre vil den falde i værdi.
 • Udstyret koster ikke ekstra
  Hvis den brugte bil indeholder ekstra udstyr, koster det ikke ekstra – det er bare med i prisen. Derfor kan du være heldig at finde en bil, der har lædersæder, metallak eller matteret lak, højtaleranlæg, anhængertræk eller lignende. Hvis bilen er topudstyret, vil der måske være en merpris, men alt andet lige vil bilen koste mindre, end hvad den første ejer betalte – netop, fordi bilen er brugt.

 • Bilforsikringerne er billigere
  Kort sagt er det dyre at forsikre nye biler end brugte biler. Hovedårsagen er, at værdien på brugte biler er lavere end nye bilers værdi, og at der i nye biler ofte er mange gadgets, som er dyre at reparere eller udskifte, hvis uheldet er ude.