Derfor skal du sørge for gulvbehandling

Et par gode råd om gulvbehandling

Selvom det kan virke som et lettere uoverskueligt projekt at stå overfor, er en gulvbehandling ikke desto mindre somme tider nødvendig for fortsat at have et flot og holdbart trægulv.

For det første er en jævnlig gulvbehandling væsentligt billigere og mindre besværlig end at få lavet helt nyt gulv – noget der kan blive konsekvensen af ikke løbende at passe på sine trægulve. For det andet giver det et flot nyt pust med nybehandlede gulve, der både kan ses og duftes længe. For det tredje er de oprindelige gulvbrædder oftest af bedre kvalitet end de moderne bearbejdede brædder, hvorfor det er en god idé at passe godt på sit gulv.

Hvor tit bør man få lavet en gulvbehandling?

Det er svært at sætte en generel regel for, hvor ofte det er smart at få behandlet sit gulv, da det kommer an på en række faktorer. Det vil nemlig afhænge af, hvor meget slid gulvet udsættes for, hvilken behandling det tidligere har fået samt, hvilken løbende vedligeholdelse gulvet får – hvis det får nogen.

Den bedste regel er nok at holde øje med, hvornår gulvet trænger til en grundig behandling og at lægge mærke til, om der er kommet mærker eller skader i den tidligere lakering.

Kan man selv udføre arbejdet?

Du kan for det meste nemt selv klare gulvbehandlingen, specielt hvis det alene drejer sig om at give gulvet en ny lakering. Somme tider er det dog nødvendigt også at få afhøvlet eller slebet gulvet ned, hvilket man med fordel kan kontakte en professionel til.