Derfor skal du vedligeholde dine vinduer

Om du har nye eller gamle vinduer i din lejlighed eller dit hus, så er det en god ide at sørge for vedligeholdelse, så de holder så længe som muligt. Dette kan du både gøre selv, men du kan også få professionelle firmaer til at hjælpe. Det gælder blandt andet, når du skal have klaret maling af vinduer. Her er det en god ide at hyre et professionelt malerfirma til at hjælpe dig, så du ved, at det bliver gjort ordentligt. Du får her yderligere information omkring, hvordan du sørger for vedligeholdelsen af dine vinduer, både indvendigt og udvendigt, så de holder alle år.

Sådan sørger du for indvendig og udvendig pleje

Når dine vinduer skal vedligeholdes, bør det både ske inden for og uden for. Den indvendige vedligeholdelse indebærer eksempelvis følgende:

  • At fjerne fedt og røg fra vindueskarmene.
  • Generelt almindeligt rengøring af vinduet inden for.

Udvendig vedligeholdelse af dine vinduer gælder:

  • Årligt eftersyn af eventuel revnedannelse i overfladebehandlingen.
  • I den forbindelse også maling af vinduerne.
  • Rengøring af ruderne i vinduet.

Det kræver altså ikke det store at vedligeholde dine vinduer, men det er dog en god ide at sørge for generelt at huske at male og rengøre dem. På den måde sikrer du dig, at de holder længe, samt at de fungerer, som de skal, og ikke bliver trætte at se på, hverken indvendigt eller udvendigt.