Dette skal du være opmærksom på ved valg af kædetaljer

Når du skal investere i en kædetalje, som skal assistere med tunge løft, er der nogle få ting, som er gode at være opmærksom på, så du får den kædetalje, som passer til dine arbejdsopgaver. Der findes nemlig forskellige modeller til forskellige opgaver. Nogle kan løfte meget tungt, mens andre ikke kan løfte så tungt, men er mere adrætte og hurtigere.

Sådan sikrer du, at du vælger den rigtige model

Først, skal du vide hvor højt kædetaljen skal kunne løfte. Der er nemlig forskel på løftehøjden på de forskellige modeller, og derfor er det et godt udgangspunkt for dig at kende til den. Derudover er ophængningsmetoden også en vigtig faktor. Nogle modeller kan hurtigt ophænges og afmonteres, og ophænget kan monteres på flere forskellige måder, mens andre kræver et fast ophæng.

En kædetalje opererer på strøm, og der skal derfor være en strømforsyning i nærheden af ophænget. Strømforsyningen skal helst ikke være en risiko for medarbejdere at falde i, og derfor anbefales det, at strømmen eksempelvis trækkes fra loftet. Til sidst er det værd at overveje, om kædelængden skal være enkelt eller dobbeltskåret, og om kædetaljen skal køre i enkelt eller dobbelt hastighed.

Med disse overvejelser, sikrer du dig, at du vælger den rigtige kædetalje.