Dyrlægens råd: disse ting må du aldrig give din hund!

Mange besøg hos dyrlægen?

Hvis du ofte er forbi dyrlægen med din hund, er der nok et problem, som du nok selv havde gættet. Men hvad er problemet egentlig, hvis du så ofte skal til dyrlægen? Det kan variere fra sag til sag, men nogle gange kan problemet simpelthen være, at du fodrer din hund madvarer, som den faktisk ikke må spise! Hvis du altså vil undgå for mange besøg hos dyrlægen, og gerne vil have en sød, sund og rask hund, så bør du nok overveje nærmere, hvad du fodrer den!

Dyrlægens anbefalinger til hvad du ikke må servere

Selvom din hund til tider kan kigge på alle dine madvarer med bedårende øjne, så skal du alligevel modstå dens nuttede ansigtsudtryk og undgå at give den disse madtyper: chokolade, slik, nødder; avocado, rosiner, vindruer, stenfrugt; løg, hvidløg; kaffe, te, cola, alkohol; og dej. Ja, det kommer måske som en overraskelse for nogen, men mange af disse madvarer er ofte de hyppigste årsager til, at hunden skal til dyrlægen. Mange af disse madvarer er decideret giftige og dødbringende for hunden i større mængder, men selv i små doser kan symptomer ses. De kan også lede til lever- og hjerneskader, vejrtrækningsproblemer, maveproblemer og mm. Det er altså vigtigt at undgå at give din hund nogle af disse madtyper, så den kan forblive sund og rask.

Kontakt din lokale dyrlæge

Oplever din hund dog symptomer eller helbredsproblemer, eller har du tidligere fodret den nogle af disse madvarer, så er det rigtigt vigtigt, at du selvfølgelig undgå at fodre den det igen. Giv kun din hund sundt og ernærende mad, som den kan tåle, så du kan undgå dyrlægen så vidt som muligt. Bliver det dog nødvendigt, eller har din hund symptomer, så tøv ikke med at kontakte din lokale dyrlæge!