Et hvert hjem har brug for et spisebord

Et spisebord spiller en vigtig rolle for at samle familien og skabe gode minder. Det er nemlig ved spisebordet vi spiser, snakker, griner og hygger. Jovist, man kan da sagtens nyde sin aftensmad fra sofabordet, når der er X-factor i fjernsynet, men flere livsstilseksperter siger, at det er sundere at samles om maden ved spisebordet. På den måde bliver man mere opmærksom og nærværende, omkring den mad, man spiser i løbet af dagen, samt mængderne.

4 gode råd til valg af spisebord

 1. Vælg spisebord efter størrelse
  Når du skal ud at kigge på spisebord, skal du tænke over, hvor mange der skal kunne sidde omkring det. Overvej, hvor mange I er i familien, samt hvor mange gæster I gerne vil have plads til på samme tid.

 2. Vælg spisebord efter form
  Boligindretning er mange ting, og kun fantasien sætter grænser for, hvordan et spisebord kan se ud. Det behøver ikke nødvendigvis at være rektangulært, men kan også være rundt. Runde spiseborde skaber et andet udtryk og bryder med andre firkantede former.
 3. Vælg spisebord efter materiale
  Sidst men ikke mindst skal du tænke over stilen og materialet, bordet er gjort af. Det er de seneste mange år blevet populært med spiseborde af træ i form af plankeborde, sildebensborde eller spisebord af genbrugte kabeltromler. Ved nogle spiseborde er det endda muligt at kombinere træ og metalben, så man selv kan sammensætte sit drømmebord. Du kan også få spiseborde af glas, som giver et mere eksklusivt look og moderne udtryk.

 4. Undersøg spisebordets kvalitet
  Køb af spisebord er en investering, så sørg for at det kan stå oprejst uden at vippe ustabilt frem og tilbage. Er bordet lavet af meget blødt træ, er risikoen for dybe og grimme riser stor, og er det lavet af glas, skal du undersøge om glasset er hærdet.