Giv dine trægulve nyt liv med en gulvafslibning

Der er intet som et flot og lækkert trægulv. Når et rum har et velplejet trægulv, får rummet et helt andet udtryk – et trægulv i god stand kan i sandhed løfte en dagligstue til nye højder. Det er derfor også et af de mest almindelige gulve i de danske hjem og sommerhuse.

Læg dog mærke til ordene velplejet og i god stand. Et trægulvs flotte stand varer nemlig ikke for evigt, og efter et vis stykke tid, om det er efter nogle år eller et helt årti, har trægulvet ofte brug for at blive slebet. Spørgsmålet er bare, hvornår man skal have lejet slibemaskinen.

Hvornår er det tid til en gulvafslibning?

Der er faktisk ingen præcis formål for, hvornår der bør udføres gulvafslibning Helt kort sagt er svaret: når det trænger. For at udvide svaret lidt, bør trægulvet slibes når gulvbehandlingen er slidt igennem eller trægulvet ser slidt ud, med hakker og ridser i overfladen. Når man har udført en gulvafslibning, er det dog vigtigt, at man giver plankerne en ny gulvbehandling, da de ikke kan ligge “ubeskyttet” i for lang tid. Gulvbehandlingen kan udføres med lak, sæbe eller olie.

Pas på dit trægulv og udsæt gulvafslibningen

Selvom gulvafslibningen i sidste ende er uundgåelig for trægulvet, er der stadig mange faktorer der påvirker, hvor længe der går inden dette sker. Hvis man sørger for at passe godt på sit gulv, blandt andet igennem gode rengøringsrutiner, vil trægulvet også kunne holde sig i længere tid