Hvad er en tandrensning?

Kort og godt om tandrensning

Selvom det kan være, at det bør sige sig selv, er det ikke alle, der helt ved, hvad en tandrensning er, så her kommer forklaringen – kort og godt. En tandrensning er en rensning af tænderne, hvor der både fjernes tandsten, der er er hårde belægninger og plak, der er bløde belægninger. Desuden laves der også ofte en afpudsning af tænderne for at fjerne eventuelle misfarvninger. Efter en tandrensning har du altså helt rene tænder, og derfor føles de også ofte ekstra glatte og fine.

Hvorfor er tandrensning nødvendigt?

Tandrensning gør dine tænder glatte og rene og gør det langt sværere for bakterier at sætte sig fast. Dermed forebygger tandrensningen imod huller, og gør det i højere grad muligt for dig at holde en høj mundhygiejne bare med tandbørstning.

Hold det gode smil

Det er altid en god idé at holde mundhygiejnen godt ved lige, og her er regelmæssige tandrensninger altså én af de ting, der kan gøre en forskel.

Du kan imidlertid aldrig udelade tandbørstningen og udelukkende sætte din lid til tandrensningens magi. Tandbørstningen er essentiel for en god mundhygiejne, hvor tandrensningen blot giver et grundigt skub og en god ”hovedrengøring” af tænderne i ny og næ.