Hvad er højvandslukke?

Hvornår har man brug for et højvandslukke?

Før man kan forklare, hvad et højvandslukke egentligt er, er man måske nødt til først at starte med at forklare, hvornår der er brug for et. Det er nemlig langt fra alle steder, der er brug for et højvandslukke.

Det er primært nødvendigt, hvis du har et afløb, der ligger meget lavt i forhold til vejen, hvorfor vandet somme tider kan have svært ved ordentligt at komme i kloakken. Det kan være, du tidligere har haft problemer med oversvømmelser, eller måske du blot ved, at der er oversvømmelsesrisiko i dit område. I så fald kan det være nødvendigt med et højvandslukke.

Hvordan fungerer et højvandslukke?

Et højvandslukke sikrer, at vandet fra afløbene i dit hjem når ordentligt i kloakken, og på den måde sørger højvandslukket for at undgå oversvømmelser og eventuelle skader forbundet hermed. Oversvømmelserne kan ikke alene forårsage materielle skader, men kan i nogle tilfælde også være årsag til smitterisiko for farlige sygdomme.

Højvandslukket sørger mere præcist for, at vandet kun kan løbe i én retning, hvorfor det forhindrer vand fra kloakken i at løbe op gennem dine afløb og vandrør. På den måde fungerer det som din sikkerhed, hvis du ellers bor i et udsat område. Har du brug for et højvandslukke nær Aarhus, bør du hurtigt kontakte din lokale kloakmester.