Hvad er ledsagerordningen for voksne?

Ledsagerordningen til voksne er et tilbud, som ydes til voksne mellem 18 og 67 år, som grundet enten fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne, har brug for ledsagelse til aktiviteter udenfor hjemmet. Kan du ikke færdes uden for hjemmet alene, eller ønsker du ledsagelse til lægen, sygehuset, eller i forbindelse med andre aktiviteter, kan du af kommunen får godkendt op til 15 timers ledsagelse om ugen. Tilbuddet gælder uanset om du bor selv eller i et botilbud.

Ønsker du en privat ledsager, der kan være din bisidder i et sygdomsforløb eller ønsker du en privat ledsager til at deltage i aktiviteter udenfor hjemmet, er der flere muligheder.

Aflast dine nærmeste

Hvis du er i et svært sygdomsforløb, kan det være svært både for dig og dine pårørende at finde hoved og hale i informationer og oplysninger. Med en privat ledsager, kan du få en tovholder til at holde styr på aftaler, få de rigtige informationer og samtidig aflaste dine pårørende i forløbet. I den forbindelse er du heller ikke afhængig af dine pårørende til at have fri, når du skal noget.

Hvis du søger en privat ledsager, kan du kontakte Patient Bisidder, som er en privat ledsager, der kan hjælpe dig med dine aktiviteter og aftaler udenfor hjemmet.