Hvad kan en psykolog hjælpe med?

En psykolog er en uddannet inden for de kliniske fag og den menneskelige psyke. De kan derfor hjælpe dig, hvis du går og døjer med uforståelige tanker, traumer og sindsforstyrrelser. Du skal huske på, at en psykolog ikke nødvendigvis tilbyder dig svaret på dine spørgsmål – i stedet fungerer de som en samtalepartner. De har ikke en dagsorden, som du skal passe ind i; de prøver bare at følge dine tanker, hvad du synes er vigtigt for herefter at guide dig videre mod en større klarhed og forståelse. En psykolog kan bl.a. hjælpe dig med:

  • Angst
  • Stress
  • Parterapi
  • Kognitiv terapi

Den rette psykolog

Inden du begiver dig ud i forløbet med en psykolog, vil vi kort præsentere et par ting, du kan være opmærksom på. Det kan både gavne dit syn på psykologi og åbne mere op:

  • Vælg den rette psykolog: En psykolog er en stilling, men hvem der påtager sig stillingen er en meget bred gruppe af mennesker; fra de analyserende til de empatiske til de nyuddannede, der læser op fra pensum. De har alle særtræk, så vær opmærksom på det – din psykolog skulle gerne få dig til at føle dig tilpas med at blotte dine tanker og erfaringer.
  • Psykologen er professionel: Tænk på psykologen som et værktøj til at forstå dig selv. Du skal derfor ikke ændre dine fortællinger og dig selv, når I taler sammen. Det giver ikke flere point, at du kan agere unaturligt, men venskabeligt. Du er her med en bestemt hensigt, så drop alle sociale cues og tænk på at bearbejde din psyke.

Bor du i Aalborg, og har du brug for at tale med en psykolog, så kontakt psykologklinikken v. Tina Solbjerg. Hun tilbyder både individuel terapi, parterapi og familieterapi.