Hvilke typer af gulvbelægning findes der?

Der findes mange forskellige muligheder af gulvbelægning, når man skal have nyt gulv. Det kan derfor være en jungle at finde det rigtige gulv til lige netop ens krav til vedligeholdelse, rengøring og økonomi. Nedenfor er listet de tre mest anvendte typer af gulvbelægning samt fordelene ved hver type.

De meste anvendte typer af gulvbelægning er:  

  • Klassisk parketgulv: Et parketgulv er et meget dekorativt gulv, der er meget klassisk i sit udtryk også. Der er mulighed for at lægge parketgulv i mange forskellige mønstre. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
  • Planker: Plankegulv er lavet i tre lag, så det er rigtig stærkt. Plankegulv kan fås i eg, ask, bøg eller en anden eksotisk træsort. Derfor giver denne trægulvbelægning karakter til rummet og skaber en stemning af at byde naturen indenfor.
  • Massive trægulve: Et massivt trægulv er nok det mest slidstærke, det kan nemlig slibes et utal af gange. Dette gulv giver også minimal trinlyd og en optimal trinkomfort.

Fælles for alle trægulvbelægninger

Det er altid vigtigt, at du vælger en træsort og type, der passer til jeres boligs udformning og indretning. Fælles for alle trægulvbelægninger er nemlig, at de holder i mange år. Så vælg derfor rigtigt første omgang. Derudover skal du også være opmærksom på overfladebehandlingen af gulvet. Hvor meget pleje og vedligeholdelse af et trægulv passer ind i din families hverdag?