Hvor meget koster et nyt badeværelse?

Prisen afhænger af projektet

Skal badeværelset laves om og have nyt liv? Det kan være et ret stort og omkostningsfuldt projekt at renovere et badeværelse. Hvad det koster at få et nyt badeværelse, afhænger i høj grad af projektets omfang og personlige ønsker og behov. Derfor er der ikke en endelig pris, men der er en række ting, som kan have indflydelse på prisen.

1. Forskellige typer af renovering

Prisen på et nyt badeværelse behøver ikke være høj. Hvis du er tilfreds med væggene, fliserne og installationerne, så kan du sagtens nøjes med at få udskiftet armaturer, sanitet og møbler. Dette er den billigste løsning, da det ikke er nødvendigt med nye installationer af rør og afløb eller andet VVS.

Man kan også foretage en delrenovering, hvor der lægges nyt gulv, males vægge og indsættes bruseniche. Er det nødvendigt med en totalrenovering, indebærer det dog, at alt optimeres og skiftes ud. Det betyder bl.a., at alle VVS-installationer laves om. Her er prisen på badeværelset den højeste, men til gengæld får man et helt nyt badeværelse. Hvis man renoverer et allerede eksisterende badeværelse i det samme rum, er denne løsning tit billigere end at få en totalrenovering, da man stadig kan bruge de afløb og vandrør, der er i forvejen.

2. Hvor skal badeværelset placeres?

Prisen på et nyt badeværelse afhænger også af, hvor selve renoveringen finder sted. Skal det eksisterende badeværelse renoveres i samme rum, skal der et helt nyt badeværelse ind i et andet rum (fx et soveværelse) eller skal der laves et helt ny badeværelse i en tilbygning? Det er som regel billigere at lave et nyt badeværelse i en tilbygning, end det er at lave et helt nyt badeværelse i et eksisterende rum i boligen, eftersom det er dyrt at trække vandrør videre.

3. Spar penge ved at købe arbejdstimer

Du kan spare penge på dit nye badeværelse, hvis du nøjes med at købe arbejdstimer og selv står for indkøb af materialer – herunder fliser, maling, armatur mm. Dermed betaler du ikke for en entrepriseløsning og kan spare lidt.

4. Løn til håndværkere

Timeprisen for håndværkere og VVS-arbejde afhænger af, hvor i landet man er. Håndværkere fra Sjælland er dyre end håndværkere fra Sønderjylland. Tænk derfor over, hvor du finder din håndværker.

5. Spar penge på VVS-arbejdet

Hvis badeværelset placeres tæt på et bryggers, gør det VVS’erens arbejde lettere og dermed mindre omkostningsfuld – fordi det er i bryggerset, at alle installationer samles.