Hvordan bliver man vognmand?

For at blive vognmand og eventuel få et selvstændigt vognmandsfirma, kræver det som udgangspunkt kun, at du er fyldt 18 år og har taget et vognmandskursus. Et kursus varer 3 uger, og herefter kan du oprette dit eget firma. Du kan også blive leder i et andet vognmandsfirma, hvis du ikke vil være selvstændig, men stadig drømmer om at styre en flåde af lastbiler. Vognmand Gunnor Nielsen dækker hele Odsherred og Nykøbing Sjælland og tilbyder kørsel til både privat og erhverv. Kontakt og hør nærmere om at være vognmand i Odsherred.

Mange bliver selvstændige

Mange, der tager vognmandsuddannelsen, ender med at blive selvstændige vognmænd med deres egne lastbiler. Men inden det kommer så langt, skal du beslutte, om du vil starte et enkeltmandsfirma, et ApS eller et A/S selskab. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket selskab du starter. Der er mange regler for firmaer, alt efter hvilken selskabstype de er.

Ene mand eller flere på holdet

Overvej, om du skal være alene i firmaet, og selv stå for al kørsel, planlægning, snakke med kunder, regnskab, og så videre. Det kan også være, at du gerne vil have ansatte til at hjælpe dig med arbejdet, så du kun har én hat på ad gangen, og ikke skal finde hoved og hale i det hele på en gang.