Hvordan virker et høreapparat?

Høreapparater har efterhånden en del år på bagen, og de har været på markedet i lang tid. De har dog fuldt med den generelle teknologiske udvikling, og i dag kan høreapparater meget mere end tidligere. Læs med her og find ud af, hvordan høreapparater virker.

Sådan fungerer et høreapparat

De moderne høreapparater, som en stor del af personer med nedsat hørelse bruger i dag, er efterhånden blevet til en lille men kraftig computer.

Et høreapparat består som regel af tre overordnede komponenter. Det er en mikrofon, en processor og en højtaler. Via mikrofonen opfanges lyde fra omgivelserne. Disse lyde sendes videre til processoren, som forstærker og konverterer lydene, så de via højtaleren kommer til bærerens øre, som så vil kunne høre lydende klart og tydeligt. I nye høreapparater er der samtidig en proces, som sørger for at forskelligt støj, som vil kunne forstyrre lydende sorteres fra. Det er med til at give brugeren en endnu bedre lyd og brugeroplevelse.

Et høreapparat kan mere end at forstærke lyd

Hørenedsættelse eller problemer med hørelsen indebærer ikke kun, at en person har svært ved at høre. Det kan også betyde, at man hører lyde anderledes. Her kan høreapparater også være løsningen. Høreapparater kan i dag meget mere end blot at forstærke lyden. Den teknologiske udvikling har nemlig gjort det er muligt at hvert enkelt høreapparat kan tilpasses til individuelle behov, så brugeren får den optimale mulighed for at høre.