Hvorfor giver man påskegaver til ens ansatte?

De senere år har det efterhånden været tradition, at mange virksomheder giver deres medarbejdere en påskegave. Dette behøver ikke at være en stor ting til medarbejderne, men f.eks. blot noget chokolade, som de kan nyde i påskevejret.

At give en påskegave til sine medarbejdere er blot en måde, hvorpå du kan sige tak samtidig med, at du giver medarbejderen et lille smil på læben. Nogle forhandlere af påskeæg og chokolade laver endda påskeæg med ens firmas logo på, hvilket vil være en lidt sjov og anderledes gave at få som medarbejder. Dette kunne bl.a. være en æggebakke med 6 æg i, hvor firmaets logo er på indpakningen af bakken.

Hvor stammer traditionen med påskeæg fra?

Traditionen omkring påskeægget stammer oprindeligt fra dengang, hvor vi fastede op til påsken. Når fasten så var overstået, var det normalt, at man pyntede og dekorerede æggene, hvorefter de blev spist. Denne tradition omkring at pynte æg ved påsken har vi holdt ved gennem generationer, men i dag er det ikke det pyntede æg, der bliver spist, men derimod æg i form af chokolade, marcipan og nougat.