Er du helt klar over, hvornår man skal have foretaget en rodbehandling? Hvis ikke så læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvad en rodbehandling egentlig er, og hvornår der er behov for at få foretaget en.
Hvad er en rodbehandling?
Helt kort og konkret, så er en rodbehandling tandlægens måde at behandle betændelse i en tands nerve. Formålet er derfor at fjerne selve betændelsen og bevare tanden så funktionsdygtigt som overhoved muligt.
En rodbehandling kan være en kompliceret behandling, men det varierer fra patient til patient og også alt efter, hvor fremskreden betændelsestilstanden er. Er nerven levende, vil der blive lagt lokalbedøvelse, så selvom det kan være en kompliceret affære, er det ikke smertefuldt for dig som patient.
Selve rodbehandlingen foregår ved, at der først bores hul i tanden for at komme ind til nerven i rodkanalen. Herefter fjerenes tandnerve og bakterier. Efterfølgende vil der være behov for en form for rodfyldningsmateriale, så der ikke trænger nye bakterier ned i rodkanalen. Det kan være en plastfyldning eller en krone.
Kontakt en tandlæge for rodbehandling ved disse symptomer
Det er ikke altid let at finde ud af, om man har brug for en rodbehandling. Som udgangspunkt skal du dog kontakte en tandlæge, når du har ondt i dine tænder. Oplever du en eller flere af disse symptomer, kan det tyde på, at du har behov for en rodbehandling. Det er fx:
- Smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder
- Hvis der har været et tidligere dybt hul i tanden
Hvis du oplever disse, kan du kontakte en tandlæge for rodbehandling i København eller omegn.