Industriventilation – høj energibesparelse

Spar penge med industriventilation

At investere i et udsugningsanlæg til arbejdspladsen kan blive en omkostningsfuld affære, når større mængder af luft skal cirkulere. Dog findes der måder, hvorpå man kan optimere industriventilationen, så luften udnyttes bedst muligt og kommer ud igen som renset og opvarmet luft.

Industriventilation er bedre end naturlig ventilation

Industriventilation kan sagtens betale sig i sammenligning med den naturlige ventilation, hvor der luftes ud gennem døre og vinduer. Med industriventilation er det muligt at genanvende luften, så den rensede luft kommer ud og varmer op samtidig med udsugningen. Dette medfører en høj energibesparelse i sammenligning med, hvis man lufter ud naturligt og skal bruge energi på at varme luften op igen for hver gang (desuden er naturlig udluftning ikke nær så effektivt).

Andre gode grunde til at implementere industriventilation

Foruden en høj energibesparelse og effektiv udsugning, forbedrer industriventilation arbejdsforhold og medarbejderes trivsel på arbejdspladsen. Det betyder blandt andet, at de er i sikkerhed for giftige dampe, dårligt indeklima og generel luftforurening, som kan have konsekvenser for deres helbred. På arbejdspladser, hvor der arbejdes med metaller og farlige kemikalier, såsom autoværksteder, anbefales det at få implementeret en ordentlig industriventilation, som lever op til de strenge krav for udsugning.