Malware på internettet

I takt med at internettet vokser, vores aktivitet på computeren stiger og mængden af personlige oplysninger som vi lagrer online bliver større, bliver det også kun vigtigere og vigtigere, at man passer på sin computer. Hvis ens computer bliver inficeret med malware, kan det nemlig have upraktiske eller endda større konsekvenser. Heldigvis er der ting du kan gøre selv, så du undgår en potentiel PC reparation.

1: Installer et antivirusprogram

Et antivirusprogram er det bedste våben imod malware på computeren. Sædvanligvis er de ikke gratis – men de er bestemt det værd! Undersøg de forskellige muligheder, der er inden for antivirusprogrammer.

2: Pas på din online-aktivitet

Falske websites, software med virus, usikre krypteringer. Internettet vrimler med “fælder” for dine personlige oplysninger, og nogle af dem kræver desværre kun et enkelt klik, før at det er for sent. Sørg derfor for at holde godt øje med bl.a. mistænkelige URL’s.

3: Vær forsigtig med dine e-mails

Spam og phishing e-mails er en nyhed for de færreste, og heldigvis er de fleste af dem ret nemme at spotte. Vær dog generelt forsigtig når du klikker på links eller åbner filer, du har modtaget på din mail. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en e-mail er reel, kan du ofte læse på firmaets hjemmeside, hvordan de normalt gør ift. mails.

4: Aktiver computerens firewall

Både Windows og Mac-computere kommer med en firewall installeret – så sørg for, at den er aktiveret. Den fungerer som et formidabelt skjold mod det meste malware derude.

5: Hold din computer opdateret

Opdateringer er ikke kun til for at ændre udseendet på din software. I mange opdateringer ligger der vigtige sikkerhedsopdateringer og øgede sikkerhedsforanstaltninger, som er nødvendige for din computer. Hvis du vil være sikker på, at din computers sikkerhedssystem er optimalt, bør du altid holde din computer og dets software opdateret.