Martin Thorborgs salg af Dinero til Visma: så meget blev det til

Da den danske IT-iværksætter Martin Thorborg solgte sin regnskabsvirksomhed til Visma, lød den samlede sum på en hel del. Denne blev nemlig solgt for hele 148,3 millioner norske kroner, svarende til omkring 125 millioner danske kroner. Eftersom Martin Thorborg ejede en tredjedel af virksomheden, fik han omkring 41,7 millioner kroner.

Hvem er Martin Thorborg?

Martin Thorborg er en dansk iværksætter. Han er blandt andet kendt for at være medstifter af Jubii, den første danske søgemaskine. Denne blev solgtfor omkring 744 millioner kroner. Derudover har han skrevet to bøger og startet hjemmesiden Amino.dk. Amino er et forum for iværksættere. Martin Thorborg er en meget dygtig iværksætter, der ved hvordan man bliver succesfuld. Mange unge mennesker går med iværksætterdrømme, og følger ham derfor på sociale medier. Martin Thorborg har en Youtube kanal, hvor man kan se videoer og modtage råd og ideer. Samtidig har han også en blog, hvor han deler ud af guldkornene. Arbejder man med iværksætteri, er det en god start at undersøge Martin Thorborgs historie.

Hvad sker der med Dinero efter salget?

Selvom Visma-koncernen har overtaget Dinero, er Martin Thorborg stadig administrerende direktør. Så han er ikke helt færdig endnu. Samtidig fortsætter de med det samme team. Visma er nordens største udbyder af økonomiske it-systemer online. Dette betyder at mulighederne for Visma bliver forbedret en hel del. Grundet det store team hos Visma, kan Dinero nemlig udvikles videre. Og dette er lige hvad man gerne vil se som stifter af selskabet.

Konkurrencen bliver fortsat hårdere. Eksempelvis regnskabsprogrammet Billy er også nu begyndt at tilbyde en gratis version, ligesom Dinero har gjort det. Se mere på følgende side, hvor du kan få et overblik – Regnskabspiloten.dk

Tidligere har det været således at Billy har tilbudt en gratis version, hvor det kun har været muligt at sende fakturaer. Her er der også andre, nemmere alternativer som eksempelvis samme hjemmeside, hvorpå du kan downloade en faktura skabelon

Visma er en udbredt koncern, især i Europa. I Danmark er der omkring 1000 ansatte. Alene i 2014 blev der omsat for omkring 660 millioner kroner i Danmark. Så alt tyder på, at Dinero vil trives under Visma-koncernen. De ved nemlig, hvad de har med at gøre.

Visma er ikke de første der har budt på Dinero

Der har både været interesse for Dinero i Amerika og England. Før den rigtige køber blev fundet, valgte Martin Thorborg dog at takke nej til flere tilbud. Han kunne ikke ”fornemme synergi-effekterne” hos nogle af parterne. Netop af den grund, valgte han at takke nej. Har man lagt så meget tid og så mange ressourcer i et projekt, vil man gerne finde den helt rigtige køber. Og det følte han, at Visma var. Det handler netop om et godt samarbejde i fremtiden. Især nu når han er administrerende direktør. Har man et samarbejde med nogle, man ikke føler sig helt tilpas med, er det ofte ikke det værd. Heldigvis kom Visma-koncernen med det helt rigtige tilbud samt de rigtige intentioner.

En anden meget vigtig detalje er, at det team som arbejdede under Dinero fortsætter. Det er nemlig super ærgerligt, bliver hele holdet fyret grundet salget. Heldigvis var dette ikke tilfældet her. Derfor kan Martin Thorborg se sig tilfreds. Både med prisen af salget, Visma-koncernens effektivitet samt trivslen af alle medarbejderne. For ham er alt nu, som det skal være. Og som administrerende direktør har han stadig et overblik over, hvad der foregår.