Opstart af malerfirma – sådan gør du

Hvis du går med en iværksætter i maven og drømmen om dit eget malerfirma, har vi her samlet gode tips til dig, der ønsker at opstarte dit eget malerfirma. Før du registrer din virksomhed, bør du kaste et blik på de spørgsmål, som andre malere har brugt nyttigt.

For det første bør du gøre det klart for dig selv, om du er klar til at gå fuld tid på din drøm. Nogle starter en virksomhed på et grundlag om, at firmaet bare er en hobby. Det er der i realiteten ikke noget i vejen med, men det kan være rigtig svært at være selvstændig ved siden af et fuldtidsjob. Undersøg sagen, inden du springer ud i det.


Test om du er klar til at opstarte dit eget malerfirma

Hvis du har taget stilling til alle følgende dilemmaer, kan vi med rolighed sige, at du er klar til at starte din egen virksomhed. Inden registrering af malerfirmaet bør du overveje følgende:

  1. Hvilken virksomhedsform bør du vælge?
    Skal firmaet registreres som et aktieselskab, anpartsselskab eller interessentskab? Der er stor forskel på de forskellige virksomhedsformer, så det er vigtigt, at du finder den mest fordelagtige form i forhold til ejerskab og kreditmuligheder.
  2. Har du økonomien til at være selvstændig?
    At starte sin egen virksomhed kræver, at man har økonomien til at leve uden f.eks. løn i de første mange måneder – måske endda også år. Det er ikke unormalt, at man som selvstændig risikerer den økonomiske tryghed, man finder ved et fuldtidsjob.
  3. Hvilke forsikringer bør du vælge?
    Det er en vigtig, men ofte overset del af at opstarte en virksomhed at sikre de rigtige forsikringer. Et godt råd er at snakke med dit forsikringsselskab, inden du registrerer din virksomhed.