Sådan slipper du for rotter

Kontakt kommunen

Ingen gider at have rotter på besøg i huset. De medbringer lugtgener, bakterier og gnaver i alt de kan finde. Heldigvis synes kommunen, at rotter er ligeså irriterende som du gør, og hvis du opdager en rotte i eller omkring din bolig, så er du faktisk forpligtet til at kontakte din kommune. Kommunen vil derefter sende professionelle ud, der vurder, hvad der skal gøres i sagen.

Gør-det-selv mod rotter

For at undgå rotter til at starte med kan du gennemføre nogle trin for at sikre, at rotterne ikke finder ind i dit hjem. Her kan du bl.a.:

  • Installere et gitter for enden af faldrørsudluftningen, da den har direkte adgang til kloakken og er en hyppig årsag til rotter i huset
  • Trimme eller hække, klatreplanter, træer og lignende nær huset, sådan at de mindst er 70 cm fra tag og tagrende – ellers kan rotter klatre op ad buskene og ind i huset
  • Rengør jævnligt din vandlås, da rotter tiltrækkes af madrester
  • Tjek om huset er tæt, sådan at rotten ikke kan komme igennem nogle utætte huler. Rotter kan komme igennem huler med en diameter på bare 2 centimer!

Du kan også altid få en kloakmester til at kigge på det, sådan at han rottesikrer din kloak. Det kan din kloakmester i Sorø klare!