Sådan vælger du de bedste låse til dit hjem

Danmark er desværre det land i EU, der oplever flest indbrud pr. indbygger. Det skyldes blandt andet, at mange danskere går meget op i indretning og derfor har dyre designermøbler samtidig med andre værdigenstande som computere, køkkenudstyr og malerier. Dette tiltrækker indbrudstyve, og derfor er der kommet et større fokus på indbrudssikring i Danmark.

Vi har interviewet låsesmeden Bagger Låse & Alarm og i samarbejde sammensat en guide til at vælge sikre låse. En god og sikker lås er nemlig et godt værktøj, når det kommer til at forebygge mod indbrud, især når du ikke er hjemme.

Det skal du kigge efter ved valg af lås

Her får du en guide til at vælge sikre låse til din bolig:

  • Sørg først og fremmest for at tjekke dine låse for at finde ud af, om de er for gamle og slidte. Det kan nemlig gøre dem nemme for indbrudstyven at lirke dem op. Du bør mindst en gang hvert 10. år gennemgå låsene.
  • Undgå låse, hvor nøglen har et rundt hoved. Sådanne låse er nemlig nemme for tyven at få op, og selve nøglen kan også nemt kopieres.
  • Derudover er det godt at vælge låse med borebeskyttelse i cylinderhus- og tromle, da disse ikke kan bores ud af døren. Låsen bør desuden have høj kopieringssikkerhed. Her er det bedste valg en lås med 11 stifter, der samtidig både er bore- og dirkefri.
  • Undersøg om du kan få to låse i hoveddøren, da dette vil øge sikkerheden yderligere.

Hav ro i sindet, når du er væk hjemmefra

Ved at følge ovenstående råd minimerer du risikoen for indbrud. Tyvene kommer nemlig oftest ind gennem dørene i huset, og derfor er det en god ide at undersøge låsene.

Bedste dørlås