Sådan vælger du det rigtige arbejdstøj til byggepladsen

Når det kommer til at vælge det rette arbejdstøj, er der mange faktorer, der er værd at være opmærksom på. Denne artikel vil derfor gå i dybden med nogle af disse og hermed komme med et bud på, hvad du skal være særligt opmærksom på før køb af arbejdstøjet.

Hvilke kriterier skal din virksomhed være opmærksom på, når der skal vælges arbejdstøj?

Hvilken pasform skal tøjet have?

Det første parameter, der er værd at have for øje, er pasformen af arbejdstøjet. Hvis ikke medarbejderne føler sig godt tilpas i tøjet, kan det påvirke deres mentalitet både i forhold til at skulle på arbejde, men også i forhold til arbejdet selv. I værste tilfælde kan det altså føre til, at effektiviteten blandt medarbejderne falder, hvis de ikke kan bevæge sig ordentlig i tøjet.

Er der forskellige behov for påklædning?  

Hvis dine medarbejdere arbejder i forskellige teams med forskellige arbejdsopgaver, kan det også være meget relevant at differentiere mellem arbejdsdragten. Dette kunne f.eks. hænge sammen med, at nogle medarbejdere arbejder med svejsning, hvor andre arbejder på lageret, hvorfor medarbejdere, der har forskellige funktioner, har forskellige krav til arbejdstøjet.

Hvor ofte skifter dine medarbejdere tøjet ud?

Det kan være værd at holde styr på, hvor ofte arbejdstøjet bliver udskiftet, eftersom stor udskiftning af arbejdstøj kan være et tegn på, at kvaliteten af det valgte arbejdstøj ikke er høj nok i forhold til den pågældende arbejdsopgave.

Er tøjet det rigtige for virksomheden?

I forbindelse med at besvare ovenstående spørgsmål kan du med stor fordel lade nogle få medarbejdere teste tøjet over en tidsperiode, hvorefter du kan få dem til at give feedback på tøjet og fortælle, hvorfor eller hvorfor ikke du skal vælge arbejdstøjet.

Bør du tænke på CSR?

Selvom det godt kan lyde irrationelt at skulle have CSR i tankerne i forhold til arbejdstøj, kan det alligevel være en fordel. Dette hænger sammen med, at tekstilindustrien er meget udsat i forhold til dårlige arbejdsvilkår, og det at vise respekt for et andet erhverv, kan have en meget positiv indflydelse på din virksomheds omdømme udadtil. Af denne grund kan det være en god ide at gøre sig nogle tanker i forhold til det mærke, du vælger arbejdstøj fra med henblik på at sikre, at arbejdstøjet både er i høj kvalitet, men at det samtidig er blevet produceret med andre menneskers sårbarhed i tankerne.