Tid til havefester i gode venners lag

Det sene forår og sommeren er det perfekte tidspunkt at afholde den havefest, som det danske ustadige sommervejr forpurrede sidste år. Derfor har vi samlet en lille tjekliste til, hvad du absolut skal huske at have til din sommerfest i haven.

Tjekliste til sommerens bedste havefest

  • Først, skal du leje et telt, fordi det er ikke sikkert, at I kan være uden for i haven hele aftenen og natten. Især ikke når dugen falder. Så er det rart at kunne sidde i teltet, have dansegulv i teltet og måske også spise i teltet.   
  • Så skal du også tænke over, hvordan du vil pynte teltet op. Skal der være et tema? Skal du bestille blomster til festen? Skal du købe balloner?
  • Du må også overveje, om der skal være en bar i teltet. I det mindste skal du overveje hvilke drikkevarer og drinks, du gerne vil servere.
  • Husk også at undersøg, hvordan du får musik til festen. Vil du selv stå for at sætte noget op, eller vil du hyre en DJ? Hvis din naboer ikke er inviteret med til festen, kan det også være en god idé at advare dem om musik fra haven og fortælle, hvordan de kan få kontakt til dig, hvis musikken er for høj.
  • Du må også overveje, om der skal være noget lys, lanterner eller lyskæder i teltet, når mørket falder på. Det kan også være, at det er relevant at finde nogle terrassevarmere til de gæster, der er lidt mere kuldskær.

Hvilket telt skal du vælge? Du skal overveje, hvor mange mennesker I bliver til din havefest. Det vil nemlig afhænge af, hvorvidt du skal have et telt til 50 personer, til 40 eller 20. Det vigtigste er, at der er nok plads til dine gæster, til en bar og til at der kan danses, så I rigtig kan nyde de lange lyse sommernætter, og danse til solen står op.