Tømrer og murer: Hvem laver hvad?

Har du brug for at få ordnet dit tag eller væltet en væg? Eller skal du have nye vinduer i din bolig? Det kan også være, du skal have bygget en terrasse, som du kan nyde sommeren på. Uanset hvad du mangler at få lavet, så kan du komme i tvivl om, hvilken type håndværker du bør kontakte. Det kan nemlig både være en murer, en tømrer, en snedker eller noget helt fjerde. Hvis du ikke kender til håndværkerfaget, kan det være svært at finde rundt i. Derfor får du her et overblik over, hvornår du skal tilkalde en tømrer, og hvornår det er en murer, du har brug for.

Dette kendetegner murerarbejde

Har du brug for hjælp til din bolig eller en anden bygning, kan det både være en murer eller en tømrer, du bør tilkalde. De arbejder dog med forskellige ting. En murer har først og fremmest fokus på den del af byggearbejdet, der har med mørtel at gøre. Det vil sige, han eller hun laver opgaver som at pudse facader eller lægge fliser i køkken eller badeværelset. Arbejdet tager udgangspunkt i sten og fliser og kan også indebære fugning. Der findes murere i hele landet, og du kan eksempelvis kontakte en murer i Brande, hvis du har brug for hjælp i dette område.

En tømrers arbejde

En tømrer derimod arbejder ofte inden for et lidt bredere spektrum af opgaver, end en murer. Han eller hun kan hjælpe dig med det meste i forbindelse med byggeri, herunder eksempelvis følgende opgaver:

  • Lægge tag
  • Lave gulv
  • Sætte lofter og vægge op
  • Isolering af mure og tage
  • Montering af døre og vinduer

En tømrer udfører derfor lidt flere forskellige opgaver, end en murer, men begge typer fagfolk kan være behjælpelige, når det kommer til renovering eller bygning af en bolig eller erhvervsbygning.