Trænger du til en ny dør?

Udskiftning af gamle døre og vinduer

Er el-regningen uhyre høj, dugger ruderne eller er der altid koldt i dit hus? Så er det måske et tegn på, at du trænger til udskiftning af døre og vinduer til nogle mere energibesparende og moderne af slagsen. Det vil overraske dig, hvor stor forskel det kan gøre for både din el-regning og dit indeklima i dit hus, når du først får udskiftet de gamle døre og vinduer.  

Overvej dette hvis du skal have udskiftet indvendige døre

  • Vil du udskifte både karm og dørplade? Ved nybyggede huse eller ved døre, der har en gammel dørkarm, bør både karm og dørplade udskiftes. Modsat hvis det bare er renovering, er det nok bare at udskifte dørpladen.
  • Hvilken dør passer til dit hus? Alt efter om dit hus er et helt nyt typehus eller et ældre klassisk bondehus, vil der være en dør, der passer bedre end en anden. Husk derfor på at vælge en dør, der ikke ødelægger husets indvendige helhedsudtryk.
  • Hvor skal døren sidde? Døre, der sidder i fugtigt miljø så som badeværelser, bør være ekstra fugtsikrede, medmindre der er god ventilation på badeværelset, kan en normal dør godt bruges. 
  • Vil du selv montere døren? Hvis du ikke selv vil montere døren, kan du bestille døren inklusiv montage. Så er du sikret, at den kommer til at sidde korrekt første gang i hvert fald. Men har du temperament, kan du også sagtens give dig i kast med det selv.
  • Skal det være en almindelig dør? Hvis du gerne vil optimere pladsen i et rum, kan det være, at en skydedør vil være ligeså god som en almindelig dør. Det bør du overveje.