Tre gode råd mod gåsebiller

Hvad er en gåsebille?

En gåsebille befinder sig i haven og nyder godt af at sidde på buske og træer, hvor den lever af bladende derfra. Den er et rigtig flot insekt i en turkis metallisk farve på hovedet og så et flot rødbrunt skjold, og den er faktisk ikke til meget skade, sådan som den bare er. Men for folk med have, kan det være en pestilens at have besøg af gåsebillen, fordi det så også betyder, at der på sigt kommer besøg fra dens larver. Gåsebillens laver ønsker man nemlig helst ikke at få besøg fra.

Gåsebillen og dens larver

Sæsonen for gåsebiller er i sommerhalvåret, så når varmen begynder at komme, kommer de også op nede fra jorden. Hunnerne og hannerne parrer sig, og hunnen forsvinder ned i jorden igen for at lægge æggene. Så bliver hunnen dernede med æggene, som bliver til larver. Og det er her, larverne kan gøre en masse skade. Larverne gnaver sig nemlig gennem græsplænens rodnet og kan på den måde være med til at slå din græsplæne fuldkommen ihjel.   

Tre råd til at bekæmpe gåsebillen

  1. Gåsebiller kan bekæmpes med biologiske produkter, som du kan købe i de fleste bygge- og havemarkeder. Der kan du også få vejledning til, hvordan du skal bruge produktet.
  2. Gåsebiller er ikke glade for fugtig jord, så derfor kan du sørge for at holde din plæne fugtig, og få den til at suge og holde på en masse vand. På den måde vil du slå æggene ihjel.
  3. Du kan også bare lade fuglene gøre arbejdet, hvor de ved at hakke i din græsplæne efter orme og larver, vil være med til at forhindre gåsebillens larver i at ødelægge din græsplæne.