Disse fødevarer er gode for dit syn

Når de fleste kommer op i 40-50-årsalderen, får de et svagere syn, hvilket typisk giver problemer med at læse lille skrift. Det kan generelt i dagligdagen medføre en række problemer, som man gerne vil være foruden. Derfor vil denne artikel gå i dybden med, hvilken mad du med fordel kan spise for at minimere sandsynligheden for, at du får problemer med dit syn.

Hvordan kan du forebygge øjet mod nedsat syn?

Det er vigtigt at være opmærksom på dine øjnes sundhed, hvis du gerne vil have et godt syn mange år ud i fremtiden. Derfor kan du med fordel kigge nærmere på din kost, hvis du gerne vil forbedre dine forudsætninger for at have sunde øjne og undgå AMD-sygdomme. Af det nedenstående fremgår en række af de vitaminer, der er vigtige for dine øjnes sundhed:

  • A- og C-vitaminer
  • Flavonoider
  • Carotenoider
  • Omega-3 fedtsyrer
  • Mineraler
  • Antioxidanter

Generelt er grønne bladgrøntsager meget høje på antioxidanter, hvorfor de er gode at have i din kost, hvis du gerne vil beskytte dit syn. Dette indebærer blandt andet grøntsager såsom broccoli, kål og spinat, der ligeledes har et højt indhold af A-vitamin, som beskytter hornhinden.

Dine øjnes rodceller bliver med tiden nedbrudt, hvis der er mangel på A-vitamin, hvilket kan kompenseres for ved at indtage beta-karotin, hvilket blandt andet findes i gulerødder. Hertil skal det dog nævnes, at det kun er folk, der ikke får tilstrækkeligt med A-vitamin, der kan have gavn af dette.

Peberfrugt er også en glimrende mulighed for at få tilstrækkelig med A- og C-vitamin, der holder dine øjnes celler sunde. Derudover hjælper C-vitamin med at reducere risikoen for infektioner i øjnene samtidig med, at de indeholder massevis af antioxidanter, der er i stand til at bekæmpe aldersbetingede sygdomme i øjet.

Hvad skal du gøre, hvis du allerede er ramt?

Hvis du allerede er ramt af enten nedsat syn eller tør AMD, kan du desværre ikke spise dig fra det. Dog er der heldigvis en masse nye former for behandlinger for AMD samt kosttilskud, der kan forbedre dig syn. Mere specifikt har Cezin Pluz vist sig at være et af de bedste nyere midler mod tør AMD. Herudover er der også en lang række behandlingsmetode, herunder laserbehandling af øjet og meget andet, der ligeledes kan hjælpe mod tør AMD.