Sådan undgår du huller i tænderne

De fleste har på et eller andet tidspunkt oplevet at have et hul i en tand, men hvorfor og hvordan opstår hullerne i tænderne?

I løbet af en almindelig dag opstår der en bakteriebelægning, også kaldet plak, på tænderne. Hvis denne plak sidder for lang tid på tænderne, øger det risikoen for at den bryder igennem tandemaljen. Hvis dette sker, er det netop, at der opstår et hul i tanden, der bliver tydeligt, hvis det får lov til at udvikle sig.

Hvad er symptomerne på hul i en tand?

Problemet med et begyndende hul i en tand er, at det ikke altid er til at mærke, hvorfor man ikke har mulighed for at sætte ind over for det, før det er for sent. Hvis der i det hele taget er en smerte, er det ofte, når du drikker noget varmt eller koldt, eller spiser madvarer, der enten er sukker- eller syreholdige. Af denne grund er det bedste redskab for at opdage et hul at overholde dine tandlægebesøg.

Hvis du gerne vil mindske sandsynligheden for, at der udvikles et hul i dine tænder, kan du med fordel følge nedenstående råd:

  • Benyt en tandpasta med fluor (1450ppm) to gange dagligt
  • Benyt tandtråd og tandstikker
  • Overhold dine tandlægeeftersyn

Hvad er prisen for at få lavet et hul?

Hvis uheldet er ude og du skal have lavet et hold i din tand hos tandlægen, kan det godt blive bekosteligt, men dette hænger sammen med, hvor stort hullet er, hvorfor du skal søge en kompetent tandlæge for at få det specificeret.

Kompetent tandlæge midt i Odense

Hvis du har en smerte i munden og er bosiddende i Odense-området, skal du ikke tøve med at kontakte en lokal tandlæge midt i Odense, der har de kompetencer og den viden, der skal til for at løse dit problem på den bedste måde.