Træterrasse på græs | Gode råd

Der er mange ting at overveje, når du skal have en ny træterrasse. Det skyldes, at selvom arbejdet med at bygge terrassen op er rimelig ligetil, vil små fejl i forberedelse have konsekvenser for, hvor meget du skal vedligeholde din træterrasse samt hvornår du kan bruge den. Derfor får du kort nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på under arbejdet. Er du ikke selv særlig erfaren eller har brug for professionelle øjne, kan du kontakte dit lokale tømrerfirma og høre, hvordan man går i gang med at bygge en ny træterrasse.

Overvej grundigt placeringen

Når du skal placere din træterrasse, handler det ikke kun om, hvad der ser flot ud på afstand. I det her tilfælde er det vigtigere at vælge en placering, hvor du får mest ud af solen. Overvejelser som hvor skyggen kommer fra, hvordan er solens bane, og ønsker jeg en skyggeplet på min træterrasse, skal tages med, da det ofte kan blive dyrt at rykke rundt på en færdiglavet terrasse. Derfor skal placeringen sidde i skabet, når den bygges. En anden ting, der er værd at vide, er, at hvis du gerne vil have en skyggeplads, skal du være opmærksom på, at træterrassen kræver mere vedligeholdelse; Det skyldes alger på bagsiden af træet, som vokser og trives i skyggepletter. Det er ikke et stort arbejde, men det kræver din opmærksomhed til tider.

Valg af materiale

Hvis du kender til en lille smule fysik, vil du vide, at nogle farver er varmere end andre. Det gælder også træsorter – her er træsorten vigtig at overveje. Mørkere farver synes mange, er superflotte til en træterrasse, men omvendt er det ikke særligt behageligt at gå på med bare tæer. Varmen er alt for hård mod din fødder, og det gør det mindre behageligt at bruge din nye træterrasse. Derfor vil vi anbefale dig at bruge træ med lidt lysere nuancer, så den både er æstetisk flot og behagelig at gå på.